RSS

hearing aids

Eu port de la trei ani aparate auditive , care sa ma ajute sa aud cat mai aproape de nivelul normal, sa port o discutie omeneste . Sunt obisnuita cu ele ,nici nu le simt. Cu exceptia cazurilor in care se termina bateria sau incepe sa tiuie, sau zgomotele din jur sunt mult prea puternice , atunci se opreste pret de cateva secunde.

Alaturi, mai sunt reprezentate si alte tipuri de aparate auditive cum ar fi cele in canal sau complet in canalul auditiv . Acestea se numesc aparate auditive intra auriculare

http://www.logopedics.info/aparate-auditive.php

http://www.audionova.ro/tipuri-aparat/

Cat despre model, eu am in prezent  unul de la firma PHONAK , de culoarea pielii, este retroauricular . Oliva este transparenta .In Braila exista , slava Domnului, un centru Audionova langa Concordia si Scoala Waldorf. De asemenea , nu stiu ce m-as fi facut daca nu as fi avut parinti care sa aib atata grija de mine si medic atat de …profesionist. Nu cred ca as reusi sa le multumesc nici intr-o mie de ani.  Aparatele acestea costa mii de lei noi….

Aparat auditiv Retroauricular – BTE – aparatul se pozitioneaza in spatele pavilionului auricular, iar legatura cu conductul auditiv se va face printr-o piesa individuala, numita oliva, obtinuta in urma amprentarii urechii. Aparatele retroauriculare pot acoperii orice tip si grad de pierdere auditiva fiind cele mai utilizate. Cosmetica este foarte importanta de aceea astazi marimea aparatelor BTE nu mai este un impediment petru a intruni aceasta conditie si mai mult exista un spectru foarte larg de culori pentru a satisface toate gusturile.

O baterie zinc-aer ma tine cam 3-4 saptamani 🙂 . si trebuie sa fiu foarte atenta cum manevrez aparatul. Trebuie sa ma feresc constant de umezeala , de apa si de orice alt factor care i-ar putea dauna si sa il si curat frecvent pentru a nu se acumula cerumen in conduct . Bateriile pe care le port eu sunt de masura 675 , sunt pentru aparate pe dupa ureche , de mare putere.

Mai multe informatii :Baterii zinc -air

La cateva luni , cand eram mai mica, mi se faceauaudiogramepentru a mi se stabili evolutia auzului. Asa arata o audiograma in general . Bine, eu nu am aceleasi nivele ca in imagine, eu aud mai mult cu dreapta si mai putin cu stanga.

Daca aveti nevoie de  un aparat auditiv, adresati-va casei de asigurari din judetul dv, pentru a va oferi un sprijin financiar. Depinde intr-adevar foarte mult de gravitatea cazului, de varsta persoanei si de resursele financiare de care dispune.

Cam atat despre urechile mele… 🙂 Am pus link-uri pentru mai multre informatii. Sper sa va fie de ajutor.

Anunțuri
 

Un răspuns la „hearing aids

  1. Cosmetice

    Aprilie 29, 2011 at 7:50 pm

    Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: